perjantai 2. tammikuuta 2015

Rennosti män joulu

Hyvä näin reippaasti jälkeen joulun alkaa kirjottelemaan miten se män.

Mutta alotetaampa iha siitä, että ilostutin työkavereita harkka paikassani!

Oon jo aiemmin katellu purkkei, mihin on laitettu kaakaota ja esim. vaahtokarkkei, muffinsin kuiva-aine tarpeita tai keksi tarpeita. Halusin sitte tehä työkavereille pilttipurkkeihin kaakaovaahtokarkkisekotuksen! 

Luulin, että eihän tässä mäne kuin vähän aikaa, kun saan nää täytettyä ja koristeltua. Paska latvat sanon minä.... Hyvä että 1kg kaakaopussi riitti ja vaahtokarkit loppu kesken. Eipä auttanu ku ostaa lissää. Koristelussa mäni sitten aaaaikaaaaaa.... Rusetit tehty ite erivärisistä papereista ja joulu toivotus liputilaputi kortit tehty ite. Onneks Niilo autto! Ois menny muute ikä ja terveys... Ja näitähän myö tehtii se 24kpl. Oikein iloisia olivat työkaverit! :)

Sylikummille tein purnukan, mikä sisältää piparminttu muffinsien kuiva-aineet.
Hankalinta oli löytää sopiva purkki, mutta onneksi löyty Amanda B:stä! :)Tässä vielä ohje, mitä purnukkaan tulee. Samas järjestykses laitetaan purkkiinki niiku o lueteltuna.

Piparminttu
muffinsit

2dl ruokokidesokeria (tavis sokeriki käy)
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
2tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
6-7 piparminttutikkua rouhittuna

Vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri sekoitetaan keskenään ja laitetaan sokerin jälkeen purkkiin. Kaakaojauhe päälle (kannattaa siivilöidä ensin, paakkusta oli ainaki meillä) ja lopuski rouhitut piparminttutikut. Ja purkin kokohan on oltava 5dl purkki! :)

Innostuin myös näpertelee led-valoihin paperikuutioita, mistä lie seki innostus tuli! Yleensä mulla ei hermot kestä alkaa näpertelee tommosia juttuja :DPikkuinen kuusi löysi paikkansa meiltä jälleen myös :)


Jouluhan muuten mäni oikein rennosti. Aattona käytii Niilon kanssa häne mummollaa ja äiteensäki tuli sinne. Syötii puuroo, lumiukko katottii ja joulurauhan julistus kahottii kans. Ekan kerran taisin senki kahtoa.. Siitä piti suunnata ukolle syömään, mutta Niilol oli jo aamusta ollu päänsärkyä, ni Nipan kiikutin sit kotio peito alle koisimaan ja mänin iteksiäni sitte ukolle. Jonettakii tuli sinne ja monen vuoden jälkeen nähtii joulupukkikin. Oli hiukan naurus pitämistä... Ei ny oikee enää uponnu tuo pukki juttu :D Mut kiva oli viettää aikaa ja höpötellä kaike näköstä.

Illalla katottiiki Niilon kanssa Taru Sormusten Herrasta viimene leffa, pidennetty versio 4h... Ikinä en ollu kattonu TSH leffoi alusta loppuun ilman nukahtamista. Vaan tälläpä kertaa katoin joka ikisen niistä alusta loppuun! Viimeses oli kyl vähä vaikeuksia, Niilo huomas, että 4h leffa on liia pitkä mulle. Kolmannen tunnin jälkeen aloin olee jo aika levoton. :D

Joulupäivänä nukuttiin piiiitkään. Sukuloimas käytiin vielä illalla ja muuten sitten olla möllöteltiin vaan. Oikein mukavata! Viikonloppuna mänin porukoille yöks ja sunnuntaina vein bussille ku lähtivät Tallinnas käymään. 

Tämmöset joulun vietot on oikein kivoja, ei tarvi ressata, että pitäs joka paikas käyä yhtenä päivänä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti