tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kokki kolmone ilmoittautuu!Ah, kyllä, koulun oon saanu käytyä. Tuli jollain tapaa melko yllättäen viimeinen harjoittelu päivä ja arviointi. En osanna joteki ajatellakkaa sitä, et joo-o ei oo enää harjottelua tän jälkeen.

Kahvilapalvelu harjottelusta sain K3, whii! Kaike kaikkiaa harjotteluista 5/6 on K3 ja vain yksi on H2 ensimmäisestä harjoittelusta. Jollain tapaa kyl ottaa pattiin yks ainoa H2 joka oli erittäin lähellä K3. No, saapi ny olla se mikä on. Parempiha se on, että numerot paranee loppua kohen!

Nyt kun on kolmas ammatti käytynä, vois olla työnteko ihan paikallaa. Ja on se myönnettävä, että tää ala on sitä mitä haluan tehdä. Vaatetusartesaani oli semmoin, minkä kävin, kun ei muutakaa oikee ollu ysiluoka jälkee. Lähihoitaja tutkinto tuli suoraa sanoe puol vahingossa. Laitoin sen ensimmäiseks kun hain, koska siitä sai 4 listä pistettä. (oli vähä semmoi fiilis et en saa hyvii pisteit niist testeis jne). Toiseksi sit laitoin kokki puolen, minkä sit nyt sain käytyä. Eikä se lähihoitaja puolikaan huono ollu, paljon oppi uutta ja tarpeellista. Eri asia muistanko puoliakaa niistä... Ja en kokenut, että se ois täysin mun ala, sitä varjosti mun oma pelko, että pystynkö tekemään kaiken oikein, koska pääasiassa oli kyse ihmisen hoitamisesta. Myöskin se, etten saanu teoria oppeja siirrettyä käytäntöön tarpeeksi hyvin. 
Sit kun päätin, että ei, en halua tehä lähihoitajan hommia mä haluun kokis oli parhaita päätöksiä mitä oon tehny! Kokin paperit on enemmän kiitettäviä täynnä, kun artesaani ja lähihoitajan papereis yhteensä. Näyttö numeroit aatellen, kokki puolel käydyt kurssit merkattu vaan S (suoritettu) merkinnäl.. :D

Vaan mitäpä opin tässä n. 1,5 vuode aikana? Minust ei tuu ravintolakokkia i-k-i-n-ä, suurtalouskeittiö on mun juttu! Jos tarve vaatii, kahvila ja baari hommatkin menee. Vaikka kokki koulu on käyty, en todellakaa sano sitä, että pitäisin itteäni kokkina. Perusjutut on hallussa, jotain nippeli tietoakin on takataskussa. Joillekkin sana ''kokki'' on semmone egoa pönkittävä juttu ravintola alalla ja että tarjoiliat ei oo mitään. Se asia taas o iha haista paska hommaa. Tarjoiliat ja kokit o iha yht tärkeit, että pulju pysyy pystyssä. Eipä kuitekaa eksytä aiheesta.. Se, että koen tulevani paremmaks kokiks tarviin työkokemusta. Haaveena on suurtalouskeittiössä työskentely, katsotaan josko joskus semmosee paikkaan pääsis!

Nyt vaan ootan, että saan välimalli todistuksen koulusta, millä voi hakea töitä. Oikea todistus tulloo sitte joskus perästä.

Sitä mietin itelleni päivä ohjelmaa, kun ei ole mitään ns. velvollisuuksia muuten..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti