sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hammasta purren menkäämme näin..

Kyllä voi ottaa pient ihmist pannuun. Selventääkseni asiaa tässä pohjatietoa:

Minulla on Von Willebrandin tauti , eli vereni ei hyydy yhtä hyvin kuin perus tallaajalla vaikka lievä muoto minulla on. Minulla on poistettu elämäni aikana sairaalassa hampaita, 5 vuotiaana minulta poistettiin 11 hammasta kerralla (reikiä, ei kannata maitohampaita paikata), nukutuksessa toki. Sitten kun olin, 10-11v minulta poistettiin ylhäältä molemmilta puolilta ja alhaalta molemmilta puolilta ikenten alta yhdet hampaat, koska eivät mahtuneet rivistöön. Nii ja niitten lisäks samal kertaa viimene maitohammas otettiin pois. 

Olen ravannu hammaslääkärissä koko pienen ikäni ja oikeastaan tottunu jo siihen, että poraamista on. Ilman puudutusta menty, ettei turhia pistoksia tehä ikeneen, koska verenvuotoahan siitä aiheutuu. Hampaillani on taipumusta reikiintyä herkästikin, mikä vituttaa kyllä.

Miulla on myös öitä varte purentakiskot (vähän ku jääkiekkoilijoilla) koska puren hammasta yhteen ja leuat mänöö jumii. En oo kyl ny käyttänä, koska ei oo leuat jumittanu ja kiskot on nii kuluneet et joulukuus ois aika purentafysiologille siitäki. Mut eipä mennä ohi aiheen.

Vaan mikä tämän minun avautumiseni aiheuttaa?

Mulla on puhjennu viisaudenhampaat jo pari vuotta sitten kokonaan. Mahtuvat suuhun vallan mainiosti, kun ne neljä hammasta poistettii sieltä ikente alta.
Eivät oo pahemmi häirinneet elämääni, tietysti puhkeamis vaiheessa ollu herkät.
Tässä parin kk sisään olin varannu hammaslääkäri ajan toista hammast varten, mutta kysyin myös onko minu oikeal ylhääl viisuris reikä tms.kun vähä tuntuu siltä. 
No olihan siellä ja varattii paikkausaika. Hammaslääkäri jopa ite sanoi, että jos mul ei olis von Willebrandia hän vetäsis sen hampaan ite pois... Tulin toisiin aatoksiin paikkauksesta ja vaadin lähetteen keskussairaalaan ja peruin paikkausajan. Kävin juttelee lääkärin kans asiasta ja suoraan sanottuna jäi paskanmaku suuhun, kun lopputulos oli tämä: ''Hyvin mahtuu viisaudehampaat  suuhun ja tuo reikä on helppo paikattava. Ei tarvitse poistaa mitään. Mutta ei se sitä sano, etteikö niitä voisi poistaa tulevaisuudessa.''

Jo on perkele kun ei nuorelta ihmiseltä voi poistaa viisureita vaa niitä on paikattava.
No eihä siinä, varasin paikkausajan ja paikattu on. Vaan eikös sitten vähän ajan päästä iskenyt vas. alhaalle viisurin luo ientulehdus. Päivystykses kävin ja sain antibiootit. Nii ja sanoivat että varaappa aika tuohon viisuriin, kun siinä on piene pieni alkava reikä ja että koko pinta uusiks suoraan. Manasimpa siinä sitten suoraan, että joha o perkele ku ihmiseltä nyhdätää rahat eikä hampaita poisteta. Ja vielä kun päivystykses oleva hammaslääkäri tokas, että viisaudehampaat on vaikea pitää kyl puhtaana. Selitin sitten, että mulla on ollu viime vuonna samas kohas ientulehdus, ja vähä aika sitten paikkautin toisen viisurin vaikka kävin sitä ennen sairaalas juttelee, että poistaisivat kaikki, vaan enkös joutuna bumerangina takasi. Tähän vastaa päivystävä hamm.lääkäri:''Noh, yritetty on...''

Vittusaatanaperkelehelvetti...

Ei ole näemmä kunnaliseen luottamista, niin ny o varattu yksityiselle konsultaatio aika ja samal kerral otetaa varmaanki röntgenkuvat. Eihä täs muute, mutta jumakeuta sitä rahan menoa... Kusessaha minä tässä olisin, jos porukat ei sponssais vähä. Jos vaan saan viisurin veke, niin ei tartteis sysätä rahaa ientulehduksie hoitoon ja reikie paikkauksee jos semmosii ilmaantuu. Eihä ne antibiootit maksa hittookaa, mutta kun pitää käyä lääkäris näyttää suuta kuiteki ni siitä pitää maksaa.

Kiitos ja anteeks en pyydä. Voe elämä tätä ärsytykse määrää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti