lauantai 11. tammikuuta 2014

''Pidätkö itteäs parempana, kun muita?''

Tälläinen kommenti mulle yks päivä lätkästiin.

Asia lähti taasen siitä, kun meillä alkaa taas 2 viikon aika koulun keittiössä ja muistelin millasta se viimeeksi oli, nipotin iha törkeesti ja sain melkeepä muitte vihat niskaani. 
Puhuin sitä, että toivottavasti ihmiset on kuukaude toppi ajalla saaneet uutta ajatusta kalloonsa, edes jonku verran. Mullekki eräs tokas ''no onko toppi paikas ollu siivousta jne?'' ja vastaus on iso kyllä. Just siellä mun toppi paikassa, entine työpaikka, mä oon oppinut tän siisteyden. Ja voin sanoa, että en minäkään mikään täydellisyys siisteyden suhteen ole! Mutta yritän pitää kuitenkin sen linjan, että omat sotkut siivotaan ja jos on aikaa, siivotaan muuten paikkoja. Ja puhe oli myöskin myöhästelyistä ja pois jäämisestä kokonaan esim päivän ajaks. Itse en ole lintsannut kun sen verran, mitä yhden käden sormilla voi laskea. Ja sekin on muilta koulu ajoilta. Ylä asteellakaan mä en lintsaillu, vaikka olinkin muuten iha täys paskaaivo teini. Ja mulle sanottiin, että mä en ymmärrä muita, miksi he lintsaavat. 
NO sanotaanko nyt, että kylläpä ymmärrän. Suurimmalla osalla, jopa kaikilla on kausia kun mikään ei kiinnosta, mitään ei jaksa, mieli laahaa maata, mistäät ei saa otetta. Silloin kun asia pitkittyy on jotain muutakin pinnan alla, kuin perus laiskuus. Ja silloin asialle täytyisi tehdä jotain. Mutta sitten tämmöinen baareissa notkuminen, suoranainen ryyppääminen tai muuten vain myöhään valvominen juhlinnan merkeissä on mun mielestä paska tekosyy olla poissa töistä/koulusta. Son sun valinta, lähetkö juhlimaan sillä uhalla ettet oo mänös seuraavana päivänä kouluu/töihi. Mä olen kammennut itteni parin tunni yön unilla kouluun, ja varmasti moni muukin, propsit siitä. Mut jos teet tiedostaen asian, ettet kykene nousee ylös sängystä seuraavana aamuna, on suoraan sanottuna PASKAA. Silloin jätetään työkaveri(t), koulukaveri(t) pulaan pahimmas tapauksessa. Jos on jotain ryhmätöitä esimerkiksi, mua vituttaa tehä muitten hommia kun muut on jossain. Ja olen aikoinaan tehnytkin jotkut tehtävät 80% yksin ja sit koko ryhmä saakin kiitosta siitä, vaikka ite ootki tehny suurimma työn! Ja sitä paitsi, jos sä palkkatöistä lintsaat tai jäät kokonaa pois ni pahimmas tapaukses saat kenkää. Onks sit kivaa?

Löyty tämmöinen horoskooppi pläjäys ja allekirjotan osan asioista kyllä suoraan. Tummemmat osiot meinaa sitä mitä itestäni ajattelen!

KAKSONEN 21.5. - 21.6.

Mukava ja hyvä kuuntelija. On todella hyvä hämmentämään ihmisiä. Rakastaa mieluummin kuin vihaa - mutta on silti aina valmis tappeluun. Ei suostu kuuntelemaan puppua kenenkään suusta. Kertoo mielellään, mitä odottaa toisilta ja loukkaantuu helposti. Hukkaa koko ajan tavaroitaan ja unohtelee asioita. Voi olla hyvin sarkastinen ja lapsellinen ja myös hyvin utelias. Kuitenkin luotettava ja yleensä aina onnellinen. Kovaääninen ja avoin. Kova puhumaan. Antaa helposti anteeksi ja rakastaa vehtailua. Omaa kauniin hymyn. Antelias ja vahva.


Oho, tummensin melkeepä kaikki. Mutta joo, teksti puhukoon puolestaan. 
Tiedän sanovani joitain asioita melkose suoraan ja kyseenalaistan asioita. Mutta osaan kuunnella toistenkin asiat enkä ole tuomitseva, varsinkaan kun toinen ei tuomitse minua. 
Mä tiedän, ettei kaikki ole samanlaisia, silti toivon, että ihmiset yrittäis edes.
Tästä keskusteliin luokkalaisten kanssa yks ilta ja mä vittuunnuin iha törkeesti. En niihin mun luokkalaisiin vaan koko koulu käyntiin ja kaikkeen muuhun. Koska oon tän tiennyt, mutta nyt se vasta kolahti, ettei me koulussa saada sitä mitä pitäisi. Tai ainakin moni kokee näin ja niin minäkin. Harkitsinkin asiaa, että mänen puhuu suuni puhtaaks omalle opettajalle. Katsotaan.... Pitää miettiä sanat tarkkaan.

Sellanen purkaus tällä kertaa! Ja kerrattakoon vielä, että en pidä itseäni parempana kuin muita, vaikka jaksan papattaa tietyistä asioista. Esim moni on mua parempi tekee ruokaa ja tietää siihen liittyvistä asioista paljon enemmän kuin minä! Ja jos jollakin on sanomista mun kokkaamisista, niin tietysti mä haluan kuulla eri vaihtoehtoja asiaan. 
Mä katson itseäni peilistä usein pohtien kuka hitto toi luulee olevansa, tai kuka tuo pällistelevä immeine edes on? Mä koitan saada tasapainoa itseni kanssa joissain asioissa. Ja pyydämpä muitakin katsomaan peiliin ja pohtimaan itseään. Mutta, emme voi olla täydellisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti