torstai 7. marraskuuta 2013

Ja niin se valtasi mieleni..

Jaa mikä? No hermoromahdus...  Mä oikeastaan vähän odotinkin milloin se tulisi ja se tuli eilen. Koulussä keittiössä missä ollaan oltu tää viikko, on ollu jollain tapaa vähän ahistavaakin. Joidenkin mielestä tää voi olla pikkutarkkaa, mutta minusta nää hommat on perusjuttuja mitkä täytyy tajuta/osata. Esim. jos astianpesukone on täynnä ruuantähteitä ja vähän vaahtoaa, kun kermaa on jääny jonkuu kupin pohjalle. Miksi siitä ei tajuta vaihtaa vesiä? Tungetaa vaa astiaa toisesa perää pesuun vaa ja eipä ne kyllä pahemmi puhtaaks mäne.. Tai ennen tuota koneeseen laittoa se esihuuhtelu! Ja se saa olla +35 asteista, eikä enempää. Jos tuota korkeemmalla lämmöllä huuhtelee, kaik valkuaiset ja proteiinit palaa kiinni. Sama pätee kotioloissaki. Vaan ei, kaik laitetaa ilma huuhtelua koriin vaan.. Okei, ei kaikki näin tee, mutta suurin osa.  Mua rasittaa tällänen, kun ei välitetä... Ja meitä on melkee 20 ihmistä siinä keittiössä hääräämäs ja tuntuu siltä, et melkee kaik ajattelee näin:''kyllä joku muu ton asian hoitaa...'' ja sit jätetää asia siihen. Ja sit onki paikat iha päi helvettiä. Kun kaikki hoitaa oman hommansa keittiös ja siivoaa jälkensä, niin kaikki pysyy hyvänä.
Pikkutarkkaan hommaan liittyy myös lattian siisteys, kaappienaluset, hyllyt jne... Kaikkea voi tehdä keittiössä vaikkei olisi tekemisissä ruuanlaiton kanssa. Aina voi ottaa puhtaan rätin käteensä ja mennä pyyhkimään ovia jne.  

Ja ottaa pattiin myös asenteet. Just tuo, että ''kyl joku muu tekee..'', mutta sekin, ettei ymmärretä ottaa palautetta/ohjeita vastaan. Mulla kiehahti sievosesti , kun sanoin yhdelle ihmiselle (oisin voinu varmasti sanoa nätimminkin), että kalan voi suomustaa altaassa, ettei suomut lennä pitki maita ja mantuja. Ja mitä hän sanoo? ''Helpompaa suomustaa pöydällä''. Josta siis seuraa törkee siivo. Ja suomutha ei nii helposti lähe pinnoilta. Ja kun sanoin, että on ohjattu suomustamaan altaassa mitä saan vastaukseksi? :''Tee sit ite!'' Ja lyödää hanskat tiskiin ja haetaan kupillinen kahvia. Ensin en meinannu mennä, vaan kun näin, että toine oikeasti lähtee siitä niin sit pimahti. Minä mänin pesee käet, vetäsin hanskat kätee ja suomustin/fileoin kalan. Yksi kala oli fileoitu, muttei suomustettu. Ja kalaa oli vaikea suomustaa sen jälkeen... Ja siin vaihees nous itku kurkkuun ja oli pakko mennä käytävälle. Siellä sitten itkeä tihrustin aikani ja mänin takasi keittiöön. Juttelin sitten opettaja kanssa asioista. Hää sanoi, ettei mun pidä ajatella et mun pitäs tehä kaikki ite. Ja täytyy ymmärtää, ettei kaikilla ole kehittynyt samal tapaa ajattelu tapa kuten minulla. Ja ny tarkotan siisteyttä. Mutta sen on alettava kehittymään muillakin! Asiat pitää olla hanskat kun lähetään työssäoppimaan. Ja tuntuviksee on, että pitäs olla jo hallinnas, kun ollaan vielä aikuisopiskelijoita. Vaan oppia ikä kaikki nähtävästi..

Vaan jälleen kerran, voin olla tyytyväinen itseeni. Täytyy vaan itse muistaa, ettei tee toisten puolesta heidä hommiaan. Pitää keskittyä tekemään omat jutut hyvin. Mite muutekaa ihmiset oppisivat, ellei omista virheistään. 

Minunkin täytyy yrittää olla saamatta mitään hermoromahduksia. Mutta osa syy siihen on sekin, kun ahistaa, ettei osaa vielä niin paljon kun jotkut muut. Mutta eipä mun tarvitsekaan osata, aina voin opetella ja toistojen kautta osaan vasta tosi hyvin. Tuppaan olemaan liian ankata itselleni ja havittelen liikaa täydellisyyttä. Vaan kun en tahdo tehdä väärin...

To crack down: suffer a nervous breakdown, synonym: breakdown;Ei kommentteja:

Lähetä kommentti