maanantai 4. maaliskuuta 2013

''Kummallista, miten kätevästi sitä aina selviää, jos on Myy''


Useimmat ihmiset ketkä miut tuntee, tietää, että keräilen muumi aiheisia juttuja. Näissä kuvissa on vaan osa niistä.. Hih. :) Peltipurkkeja miulla on.. öö.. ehkäpä joku 10kpl? On lakanaa, on pyyhkeitä. Mikään ei koskaan riitä! 


Mukeja miulla on siis jo 22kpl, plus pieni muki -90 luvulta. Kahvilusikoita 2kpl ja sit isompi lusikka -90luvulta. Ja viime jouluna sain Pikku Myy emali mukin, tai kenties kannun?Ihmeellinen hurahdus näihin tuli joulun aikoihin, varsinkin sen jälkeen. Parempi myöhään kun ei milloinkaan? :D


Syviä lautasia on 11kpl, matalia 5kpl. Matalista lautasista näemmä en saanu kuvaa kun akku loppu kamerasta just sillo... Mutta niitä pitäis hankkia lissee! Mutta pittee kai vähä jarrutella näis muumi hankinnois..


Ehkä 1-2krt käytössä ollut 1L muumi-kannu! Mutta kun son ihana. :--) Ja 3kpl jätski lusikoita. Tai aineki myö käytetää niitä mielummi siihe tarkoituksee.


Ja varsinainen ihme! Minä olen ostanut KIRJOJA! Tai no, yksi näistä on kovakantinen kirja, muut pehmee kantisia, vähä ku pokkareita? Vai miten sanotaankaan, en ole aiheeseen perehtynyt. En nääs tykkää lukea yleensä mitteen missä ei ole kuvia. Aku Ankatkin selaan silleen, että parit kuplat luen ja muuten katon kuvat. Jääpä lukemista ensi kertaakin. ;)
Mutta on ollut hyvää luettavaa! Hassuttaa vähän kun joitain asioita ei ees tiennytkään muumeista, ennenkui luki näitä. Kaikki nää oon ostanut huuto.netistä, muut suomesta, mutta ensimmäiseni: Muumipapan urotyöt tuli Saksasta asti (muistaakseni Saksa?). Eikä maksanu kun 5e ja myyjä makso postikulut! Muumipeikko ja pystötähti on tullut luettua viimesimmäksi loppuun ja nyt on kesken vielä Taikurin hattu. Nää tulee kyl luettua 2-3 iltaan, riippuu kui kauan luen. Mut eipä se miua haittaa, aina voi lukea uusiks! :)

Rakkaudesta Muumeihin, jos voisi sanoa. On mulla ollut joskus muitaki keräily kohteita, esim. pääkallot. Mutta se vaihe meni ohi vaikka uhosin ettei mene! Onneks menikin, muumit on parempia.. :) Äitee on joskus kertona, että meijät sai hyvin aisoihin, kun laitto kattomaan muumeja. Ei yhtää huono juttu miu mielestä ;)

Ja näin illan/yön kunniaksi Muumipeikko ja pyrstötähti kirjasta Muumimamman laulu:

''Nukkukaa lapset, musta on yö
komeetat kulkee kun hetki lyö.
Unta te nähkää 
ja unohtakaa.
Yö maan jo peittää, ei valoa näy,
pienet karitsaiset vain laitumella käy.''

1 kommentti:

  1. Pakko sanoa että tää siun blogi on nii ihana! Piristävää lukea :-)

    VastaaPoista