torstai 10. tammikuuta 2013

Opinnäytetyö matka Helsinkiin!

Selvennän heti alkuun tuon otsikon. Eli kävin eilen, 9.1 Helsingissä Meilahden Sairaalassa Hyytymishäiriökeskuksessa. Siellä tapasin verenvuototauteihin erikoistuneen lääkärin ja sain haastatella häntä. Itse asias hän itse ehdotti, että tulisin käymään. Pitihä sitä miettiä, että lähenkö mut kyllä kannatti! 

Lähtö oli siis klo 5:45 Mikkelistä ja Helsingissä olin klo 9. Matka meni nopeasti, kun nukuin vaikka uhosin etten nuku... Bussi meni Kamppiin ja kun sieltä pääsin ulos olin aivan pyörällä päästäni: ''Missä mä oikein oon?! Miten pääsen ratikka 4:lle??'' Äitee antoi mulle lainaan oman puhelimesta sim-kortteineen päivineen, jotta pääsen nettiin yms. Eipä se sitte auttanu mua hädässä, kun en osannu käyttää sitä sitten oikein.. 

No, aikaa mulla kuitenkin oli pari tuntia, ennekuin tarvitsi mennä sinne sairaalalle. Kävimpä sitten ihailemassa Accessorize liikkeessä i-h-a-n-a-a seinää.. :---) Kuva ei ole mikään paras ja värit ei oo semmoset millasena mä nään ne livenä. Mut ah, niin ihana.... Eipä tulna ostettua mitään, koska kun otat yhden jutun käteesi, se ei näytä miltään.Jep, pakollinen olen-vessassa-otampa-kuvan- kuva. Kauheesti teksti töherryksiä! Mutta noh, joku taiteellinen luonne siellä käynyt... :D

Mutta jatketaampa juttua sitten.... :

Menin ulos Kampista ja päädyin ''aukiolle''. Siinä sit pyörittelen silmiäni, että missäs hitos mä oikeen oon? Näin onneksi Forumin ja suuntasin sinne. Ihmeen huono suuntavaisto mulla on tuolla Helsingissä.. Siellä palloilin rautsikan edessä: missä on nelonen.. Mut se lähtikii Sokoksen eestä, eli rakennuksen toiselta puolelta. (oli infottu että lähtee rautsikan eestä, siks menin eka sinne..) No, löysin oikean ratikan ja sit tulikin kuumotus mis kohas hyppään pois! Tiesin, että se on Tukholmankatu minne pitäis päästä.. Siinä sit tiirailen silmät ammollaa teitten nimiä jne... Kyllä mä sitten osasin oikeas paikas hypätä pois. HUH on kyl rankkaa tommonen ku oot suuri piirtei paskat housussa..
No, sairaalaan pääsin vietin päivän siellä. Kotiin menevä bussi läks klo 17:30, tuli himpan kiirus koska hyppäsin ratikkaan n. klo 17. Siinä sit taas jännitettii ehinkö bussiin. 5min aikasemmin pääsin istumaa bussii ennenku lähti hurruttelemaan. Sit aattelin nukkua, mutta EI. Kamala kusihätä iski ja bussin vessa ei ollu käytössä. Eipä sitte nukuttanu 3tuntiin ja kotimatka tuntu hirrrrrrveen pitkältä.. Mut kotia pääsin kuiteki.. :D

Mutta, sitten tuosta sairaala reissusta vähäse:


Voin sanoa, että melkoinen sokkelo on tuo sairaala. Siis oon miettiny, että Mikkelin keskussairaala on sokkeloinen, mutta tuo kyl on enempi.. Tietysti se ny on paaaaaaaaaljon isompi! Ja rakennuksia on monia. Hieno oli kuitenkin sisältä!


Otin hoitsu vaatteeni mukaan ja kiskasin ne päälleni. Paita kyl on hehto iso vaikka koko onkin 38.. Mutta ei sen väliä! Olin ehkä vähä enemmän ammattilaisen näköinen, kuin jos mulla ois ollu perus vaatteet päällä. :) Sain ekana olla 2hoitajan kanssa ja jutella asioista. Paljon tuli tietoa ja materiaalia! Kysymyksiä tli enemmän jälki käteen, mutta onneksi voin laittaa s-postia ja kysellä. Kierrettii yhden hoitajan kanssa päiväsairaalakin, tuli mieleen House -sarja. :D Loppu päivän olinkii 2 lääkärin kans ja käytii haastattelua lävite jne. Tosi rentoi, eikä kuulostanu yhtää hesalaisilta! :--D


Tälläsen ''saaliin'' sain kotimatkalle! 4 kirjaa (oikeestaan 5 kun tuo iso violetti on kirjan mallinen...), dvd Hemofilian kotihoidosta, sit tuommone kansio mis on lehdyköit ja cd, muit lehdyköit, monisteita vinopino ja tuommonen pakkaus, mikä on tarkoitettu itsehoitoon (sisältää perhosneulan, lääkkeen, lappui jne..).

Oon jo vähä katellukki noita, haasteellisimmat tulee olemaan 2 kirjaa, jotka on englannin kielellä... Mut koitan jotain tolkkua saada kyl niistäki!

Tämmönen päivitys. Vähä pitempi kuin yleensä, mutta kerrankos sitä sitten! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti